Advocaat start met ruime oefennederlaag bij ADO

In aanloop naar zijn officiële debuut van volgende week heeft Dick Advocaat zijn eerste wedstrijd als trainer van ADO Den Haag verloren. Sparta Rotterdam versloeg de club uit de Keuken Kampioen Divisie met 0-3.

Sparta reisde zondag af naar Den Haag voor de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, terwijl ADO toewerkt naar de hervatting van de competitie. De club uit Den Haag speelt over een week uit bij Almere City FC, wat het debuut wordt van Advocaat op de bank bij ADO.

De voorbereiding op die wedstrijd verliep voor ADO niet goed. Sparta kwam al na drie minuten op voorsprong in Den Haag via Jason Lokilo. Mohammed Tahiri tekende voor de 0-2, waarna het slotakkoord in de tweede helft was voor Lokilo. De aanvaller maakte zijn tweede van de wedstrijd.