Advocaat snijdt in selectie, aankoop Babalj naar Jong AZ

Tien dagen waren voor Dick Advocaat genoeg om AZ naar de gedeelde koppositie van de Eredivisie te loodsen. Na een eerste inventarisatie heeft de trainer wel besloten de selectie in te krimpen.

Advocaat snijdt in selectie, aankoop Babalj naar Jong AZ

Advocaat, die eerder deze maand werd aangesteld als opvolger van Gertjan Verbeek, gaat voorlopig verder met 23 spelers. Eli Babalj, Jonas Heymans en Thomas Lam zijn de opvallendste namen van degenen die tot nader order weer met Jong AZ gaan meetrainen.

Babalj (foto) werd afgelopen transferperiode overgenomen van Melbourne Heart, maar mede door blessureleed wacht hij nog altijd op zijn debuut. In de loop van het seizoen gaat Advocaat opnieuw bekijken of de afvallers weer in aanmerking komen voor een plek in de A-selectie.

Overigens was AZ woensdag met een veredeld B-elftal veel te sterk voor Jupiler League-club Achilles' 29, dat in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi met liefst 7-0 werd verslagen. Alleen doelman Esteban en het centrale verdedigingsduo Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens bleven staan ten opzichte van de 2-0 zege bij PEC Zwolle zondag in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen