Advocaat sneert naar kritische Kuijt: 'Hoe kan hij daar nou over oordelen?'

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat ligt bepaald niet wakker van de kritiek van Dirk Kuijt. Dat heeft de ervaren oefenmeester woensdagmiddag gezegd. Hij vindt dat de ex-aanvaller geen recht van spreken heeft.

Advocaat sneert naar kritische Kuijt: 'Hoe kan hij daar nou over oordelen?'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Clubicoon Kuijt werkte als jeugdtrainer bij Feyenoord, voordat hij begin februari besloot te vertrekken. Toen was al bekend dat hij niet de opvolger zou worden van Advocaat als hoofdtrainer, dat wordt volgend seizoen namelijk Arne Slot. Later ging Kuijt uitgebreid in op zijn beslissing. In maart keerde hij nog wel terug: hij liep kort stage bij Feyenoord 1, onder Advocaat dus. Ondertussen werkt hij als analyticus. Onlangs liet hij zich bij Ziggo Sport bijvoorbeeld nog kritisch uit over het spel van de Rotterdammers tegen Ajax.

Ook mocht Kuijt aanschuiven bij het tv-programma FC Rijnmond. Daar gaf hij aan dat hij het jammer vindt dat bepaalde talenten niet de kans krijgen bij Feyenoord, deels omdat ze momenteel verhuurd zijn aan andere clubs. Kuijt is namelijk van mening dat bepaalde talenten niet slechter zijn dan de spelers die nu mogen opdraven in het eerste elftal van Feyenoord.

Toen hij geconfronteerd werd met die uitspraken, reageerde Advocaat geïrriteerd. 'Hoe kan hij daar nou over oordelen?', sprak hij woensdag, in aanloop naar Heracles Almelo-uit van donderdag. 'Als hij dit soort dingen zegt, dan ben ik blij dat hij maar kort bij ons is geweest...', aldus Advocaat, doelend op de stageperiode van Kuijt. 'In die week dat hij er was waren die talenten er toch niet meer? Dus hoe kan hij dat dan zeggen? Hij mag zijn mening hebben, hoor. Maar ik begrijp die opmerking niet zo.'

'Van den Herik zegt op voorhand geen nee tegen terugkeer bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.