Advocaat schrikt van tegengoals Feyenoord: 'Daar moeten we het over hebben'

Dick Advocaat nam eind oktober het roer bij Feyenoord over van Jaap Stam. Na duels met Young Boys (1-1) en Rangers FC (2-2) incasseerde hij donderdag zijn eerste Europese nederlaag met de Rotterdammers. In Porto verloor Feyenoord mede door twee opvallende goals met 3-2.

Tyrell Malacia tikte nog voor rust ongelukkig de bal in eigen doel en tekende daarmee ongewild voor 2-0 voor Porto. Bij de 3-2 in de tweede helft was Eric Botteghin betrokken. 'Van de tegengoals schrok ik wel, want die mogen echt niet vallen', zegt Advocaat na de wedstrijd op de clubsite van Feyenoord. 'Aan alle goals gingen fouten vooraf. Dat kan op dit niveau niet.'

'We komen goed terug, maar daar moeten we het nog eens goed over hebben', aldus de trainer. In de rust had hij zijn spelers nog opgedragen zuiniger om te gaan met balbezit, zei hij bij FOX Sports. 'We gaven de eerste twintig minuten de bal veel te vaak aan de tegenstander.'

'Maar gaandeweg de wedstrijd kwamen we er steeds beter in en gingen we zelf ook de aanval zoeken. En in de tweede helft zette zich dat door. Nu is FC Porto wel een heel volwassen ploeg en zijn wij in opbouw, maar wij komen straks wel waar we horen te zijn', gelooft Advocaat.

In aanloop naar het duel van zondag met PSV rekent de trainer erop dat Feyenoord er zal staan. 'We móeten vertrouwen halen uit deze wedstrijd. Het resultaat is niet goed, maar de manier waarop we tegen Porto gespeeld hebben is gewoon positief.'

'In de tweede helft waren we dominant', zegt hij op de clubsite. 'We kregen twee heel goede kansen. Als je die niet maakt, waar ligt het dan aan? We moeten meer mogelijkheden benutten. Hoewel je twee keer scoort, moet de bal vaker in het mandje. De bereidheid om tot het gaatje te gaan is jammer genoeg weer niet beloond.'