Advocaat schrijft bij ADO-debuut direct Nederlandse trainershistorie

Reacties

De Keuken Kampioen Divisie gaat zondag verder en veel ogen zullen worden gericht op Almere City-ADO Den Haag. Dick Advocaat breekt tijdens deze competitiewedstrijd een trainersrecord.

Advocaat schrijft bij ADO-debuut direct Nederlandse trainershistorie
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
4 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

De 75-jarige Advocaat werd door ADO uit zijn pensioen gehaald, als de opvolger van Dirk Kuijt, en neemt zondagmiddag voor het eerst bij een officiële wedstrijd van de club uit zijn geboortestad plaats op de bank. Op dat moment schrijft Advocaat geschiedenis, als de Nederlandse trainer met de langste trainersloopbaan in de Eredivisie en Eerste Divisie. Advocaat gaat Joop Brand voorbij.

langste trainerscarrière in eredivisie & eerste divisie

Trainer Periode tussen eerste en laatste duel
Dick Advocaat 35 jaar 118 dagen
Joop Brand 33 jaar 364 dagen
Leo Beenhakker 31 jaar 228 dagen
Adrie Koster 30 jaar 346 dagen
Foppe de Haan 30 jaar 265 dagen

Van de spelers in de huidige selectie van ADO Den Haag was nog niemand geboren toen Advocaat in augustus 1987 voor het eerst elf namen op papier zette. Bij zijn debuut in het Nederlandse profvoetbal leidde hij HFC Haarlem met 4-1 langs FC Volendam. Drie jaar later boekte de Hagenaar – tijdens zijn enige seizoen op het tweede niveau – zijn eerste grote succes, door met SVV uit Schiedam de titel te pakken in de Eerste Divisie.

Zo'n kunststukje zit er bij ADO niet in. Advocaat krijgt bij de huidige nummer zeventien van de KKD tot het einde van het seizoen om de ploeg omhoog te helpen. En met elke wedstrijd die Advocaat aan het roer staat, scherpt hij zijn gloednieuwe record verder aan.

Mocht SC Cambuur-trainer Sjors Ultee (met een leeftijd van 35 jaar de jongste huidige oefenmeester in het betaald voetbal) een gooi willen doen naar het record van Advocaat, dan moet hij in ieder geval in 2055 nog een keer op de bank plaatsnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.