Advocaat: 'Proberen mee te doen, maar de kwaliteit gaat toch meespelen'

Reacties

Dick Advocaat vindt dat Feyenoord sterk voor de dag is gekomen in de topper tegen Vitesse en baalt dat een individuele fout zijn ploeg heeft opgebroken. De coach besprak na de 1-0 nederlaag ook de ambities voor de rest van het seizoen.

Advocaat: 'Proberen mee te doen, maar de kwaliteit gaat toch meespelen'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Voor Advocaat eindigde zondagmiddag de reeks van 26 Eredivisie-duels waarin hij ongeslagen was gebleven sinds zijn aanstelling in De Kuip. Oussama Darfalou groeide in Arnhem uit tot matchwinner en dat had volgens de trainer voorkomen kunnen worden door Marcos Senesi, die zich in aanloop naar de goal te makkelijk liet aftroeven door Loïs Openda. 'Het was te makkelijk, te nonchalant. De scherpte kan zeker nog beter bij hem. Senesi is natuurlijk een uitstekende speler, maar defensief zal hij wat scherper moeten worden', aldus Advocaat tegen FOX Sports.

De coach die aan het einde van het seizoen stopt bij Feyenoord was verder tevreden over het veldspel. Advocaat baalde van de gemiste kansen en wilde critici nog wel even meegeven dat zijn elftal erg fit oogde: 'We speelden tegen een lastige ploeg en als je dan zo speelt en zo dominant kan zijn… Dan zie je ook dat de groep conditioneel heel sterk is. Ik vind het weleens goed om dat ook verteld te hebben, want sommigen hadden daar ook twijfels over. Vandaag hebben we laten zien dat er goed voor staan.'

Door de nederlaag is Feyenoord in de Eredivisie naar plek vier gezakt en voorbijgestreefd door Vitesse. Advocaat ziet de schade ten opzichte van Ajax en PSV bovendien verder oplopen. Wat zijn de gevolgen van het verlies tegen Vitesse voor de ambities in de rest van het seizoen? 'We proberen er bij te blijven (bovenin, red.), maar het is belangrijk dat we Europees voetbal halen. Dat is voor Feyenoord ook belangrijk met het oog op volgend seizoen. Daar moeten we met zijn allen voor gaan. En als ik zie hoe de jongens dat vandaag gedaan hebben, dan ben ik daar helemaal niet bang voor', reageerde Advocaat.

Maar hoe zit het dan met de titelambities? 'We proberen mee te doen, maar uiteindelijk gaat de kwaliteit toch meespelen', antwoordde Advocaat, die daarmee subtiel verwees naar het verschil met Ajax en PSV.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Feyenoord - SC Heerenveen?
  • 57% Zege Feyenoord (353 stemmen)
  • 22% Gelijkspel (134 stemmen)
  • 21% Zege SC Heerenveen (131 stemmen)
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.