Advocaat over Wit-Rusland: 'Voorbereiding was in de bus al weg'

Reacties

Dick Advocaat verwacht dat Oranje dinsdagavond tegen Zweden met een goed gevoel het veld opstapt om de WK-kwalificatiecampagne in ieder geval positief af te sluiten. Tegen Wit-Rusland was de avond nog voor het eerste fluitsignaal al verloren, zo vertelde de bondscoach maandag bij zijn persconferentie.

Advocaat over Wit-Rusland: 'Voorbereiding was in de bus al weg'

Oranje won zaterdagavond met 1-3, maar dat was niet genoeg om een reële kans te houden op het bereiken van de play-offs voor het WK. Er moet met zeven goals verschil gewonnen worden van concurrent Zweden, dat Luxemburg zaterdag enkele uren voor Nederland in actie kwam met 8-0 versloeg.

En die uitslag kwam hard aan bij de Oranje-internationals, vertelde Advocaat: 'Weet je wat mijn grote probleem was? Iedereen was gemotiveerd, de bespreking was geweest en we gaan de bus in en dan hoor je om de tien minuten zo'n belletje gaan. 1-0, tien minuten later, 2-0… Toen was de voorbereiding al weg. Je stapt de bus uit en het is 7-0. Ik kan me voorstellen dat dat heel moeilijk valt voor een speler die nog moet beginnen aan een wedstrijd.'

Oranje heeft drie dagen om de rug te rechten om in ieder geval een goede poging te wagen het onmogelijke mogelijk te maken tegen Zweden. Advocaat over zijn manier om het geloof weer terug te krijgen: 'Je praat veel met alle spelers. Ik ben gisteren met de jongens die niet gespeeld hadden wezen trainen en Ruud ging met de anderen naar de gym. Spelers willen altijd goed spelen en winnen, dus dat is het probleem niet. Dat ze in de put zitten moet weg zijn. We willen met een goed gevoel gaan spelen en dan zien we achteraf of het genoeg is of niet', aldus de bondscoach, die niet werd gevraagd naar zijn eigen toekomst bij definitieve uitschakeling voor het WK. Aangezien de bondscoach nog een contract heeft tot het einde van dit jaar, is het de verwachting dat hij nog op de bank zit tijdens de vriendschappelijke interlands - tegen nader te bepalen tegenstanders - volgende maand.

Advocaat is duidelijk over zijn verwachtingen voor dinsdagavond (aftrap 20.45 uur). Oranje moet strijdend ten onder gaan, als een wonderbaarlijk ruime zege onhaalbaar blijkt. 'Nu moeten we het gewoon goed afsluiten. Ik verwacht een ploeg die net als zaterdag probeert te winnen en goed te spelen', vertelde de bondscoach.

Nederland-Zweden: van alles-of-niets-duel naar wezenloos karakter
'Advocaat probeert verkrampt de moed erin te houden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.