Advocaat heroverweegt tactiek na valse competitiestart

Reacties

Drie dagen na zijn hoopvolle debuut tegen Grasshoppers (3-0) in de play-offs van de Europa League kwam Dick Advocaat erachter dat er bij Fenerbahçe nog veel werk te verrichten is. De 68-jarige coach zag zijn competitiedebuut bij Istanbul Basaksehir (1-0) in het water vallen.

Advocaat heroverweegt tactiek na valse competitiestart

De stadgenoot van Fenerbahçe kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij Márcio Mossoró. Die tegengoal kwam de ploeg van Advocaat, waar Gregory van der Wiel in de basis begon en Robin van Persie als invaller ruim een half uur meespeelde, niet meer te boven. 'We hadden een betere start van het seizoen verwacht', zegt Advocaat op de clubwebsite.

'We hadden heel veel balbezit, maar zij hadden het geluk dat ze hun eerste kans in een goal omzetten na drie minuten. Wij waren daarna niet meer in staat de wedstrijd open te breken. Hoewel we voldoende kansen kregen om te scoren, creëerden we niet genoeg', aldus Advocaat, die daarvoor de defensieve speelstijl van de opponent als gedeeltelijke oorzaak aandroeg.

In het vervolg zal Fenerbahçe wel in staat moeten zijn een hechte defensie kapot te spelen. Daarom gaat Advocaat begin deze week met de clubleiding en de technische staf om tafel. 'Wat kunnen we doen? Wat moeten we doen? Gaan we 4-4-2 spelen of hebben we de spelers om 4-3-3 te blijven spelen? Daar gaan we over nadenken. Dat moeten we nu bepalen.'

Advocaat had maar weinig tijd zijn ploeg voor te bereiden op zijn eerste twee duels, omdat hij amper een week in dienst is na zijn vertrek bij het Nederlands elftal. 'Ik kan de spelers niets verwijten. Zij doen alles voor een goed resultaat, maar er ontbrak iets bij het team. Misschien moeten we onze strategie voor uitwedstrijden wel veranderen', besloot Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.