Advocaat: 'CSKA is net zo bang voor ons, dat weet ik wel zeker'

Reacties

Feyenoord vertrekt woensdag naar Moskou waar de ploeg met een goed resultaat tegen CSKA de hoop op het bereiken van de volgende ronde probeert levend te houden. Eerder won de ploeg van trainer Dick Advocaat met 3-1 van de Russen.

Advocaat: 'CSKA is net zo bang voor ons, dat weet ik wel zeker'
© Pro Shots
CSKA Moskou
CSKA Moskou
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

'Maar wat is een goed resultaat?', vraagt Advocaat zich af. 'Dat weet je na afloop. We gaan om te winnen, maar gaandeweg een wedstrijd kan een gelijkspel ook een goed resultaat zijn. We zullen wel moeten oppassen en zorgen dat we tactisch net zo goed staan als in de thuiswedstrijd. Dan maken we kans. Maar CSKA is net zo bang voor ons, hoor, na die eerste wedstrijd . Dat weet ik wel zeker.’

Voor Advocaat is de ontmoeting met CSKA een terugkeer naar Rusland, het land waar hij eerder werkte bij Zenit Sint-Petersburg én ook bondscoach was. De trainer kijkt er naar uit. Ook naar de weersomstandigheden. In Moskou is het onder nul en wordt sneeuw voorspeld.

Advocaat: 'Mooi toch, die sneeuw? Doctor Zhivago, daaraan doet het me denken. Rusland is indrukwekkend, zo groot. Als je de geschiedenis kent van dat land, dat interesseert me wel. Ik ben er voor het laatst geweest bij een loting voor het WK, toen was ik bondscoach. Ik wil er ooit terug, maar dat kan pas als ik stop. Pas dan heb je er tijd voor.'

Het meespelen van Jens Toornstra is nog onzeker, nadat de middenvelder zondag tegen Fortuna Sittard uitviel met hamstringklachten. De toen eveneens gewisselde Bryan Linssen trainde inmiddels weer vol mee met de groep en kan gewoon spelen, net als Uros Spajic. Tyrell Malacia ontbreekt nog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep K UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Dinamo Zagreb
6
4
2
0
9-1
+8
14
2
Wolfsberger AC
6
3
1
2
7-6
+1
10
3
Feyenoord
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
CSKA Moskou
6
0
3
3
3-8
-5
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.