Advocaat baalt van gemiste kansen én gedoe rond shirt Nelom

Dick Advocaat baalt van de kansen die zijn ploeg woensdagavond miste op bezoek bij FC Utrecht (1-0). Volgens de coach van Sparta Rotterdam, die het tijdens de wedstrijd met scheidsrechter Dennis Higler aan de stok kreeg over het ondershirt van Miquel Nelom, was het niet voor het eerst dit seizoen dat het missen van kansen zijn ploeg opbrak.

'Het is niet de eerste keer', zei de ex-bondscoach na afloop tegen FOX Sports. 'Tegen Vitesse en zeker tegen Excelsior, hadden we ook de kans om de winnende goal te maken en lieten we die liggen.' Tegen FC Utrecht was het met name Deroy Duarte die een dot van een kans miste. Oog in oog met Utrecht-doelman David Jensen schoot hij tegen de keeper aan.

'En dan valt die goal uiteindelijk vier minuten voor tijd', vervolgde De Kleine Generaal. 'En dat is vooral heel sneu voor de ploeg. We hebben keihard gewerkt, veel kansen gecreëerd en gespeeld vanuit een goede organisatie. Op dit niveau moet je dan minimaal één goal maken. Zo simpel is het, maar een gelijkspel was verdiend geweest.'

Ook blikte Advocaat nog even terug op een akkefietje dat hij had met arbiter Higler. De coach was woedend dat Nelom in de tiende minuut naar de kant moest vanwege een verkeerde kleur van het ondershirt. De mouwen van een ondershirt moeten namelijk dezelfde kleur hebben als het tenue. 'Ik was boos dat hij hem er uitstuurde. Ze moeten voor de wedstrijd het tenue controleren, niet tijdens. Ik ben niet zo goed met de regels, maar het is opgelost. Ik moest het even kwijt.'

Mazzel
FC Utrecht-coach Jean-Paul de Jong was vooral opgelucht. Hij won voor het eerst als eindverantwoordelijke bij de Domstedelingen. 'We bleven met name door Jensen in de wedstrijd. We waren geduldig op één moment na en toen hebben we even gemazzeld. Maar door de inbreng van frisse wissels konden we de overwinning uiteindelijk binnenslepen.'

Lukas Görtler werd vijf minuten voor tijd de gevierde man bij de thuisploeg. De ingevallen spits, die twee weken geleden nog rood kreeg tegen Ajax, scoorde nu met zijn eerste balcontact. 'Ik zei gisteren al tegen mijn trainer dat ik snel zou gaan scoren. Het is niet makkelijk als je als invaller altijd maar een paar minuten krijgt, hopelijk volgt zaterdag de tweede goal.'