Advocaat: 'Als we maar meer dan tegenstander scoren'

PSV-trainer Dick Advocaat heeft zaterdagavond genoten van zijn elftal, dat met maar liefst 7-0 de bezoekende ploeg uit Den Haag opzij zette. Collega Maurice Steijn sprak na afloop over een veel te sterk PSV tegen een nieuw en aangepast ADO.

'Een mooie overwinning en een aangename wedstrijd. Mooie goals, veel beweging en passing. Het zag er goed uit', zo omschreef de ervaren Advocaat de overwinning op ADO waarin zijn veel besproken defensie geen tegendoelpunt incasseerde.

'Ik vind die nul niet zo belangrijk, als we er maar meer maken dan de tegenstander. We hebben een aanvallende ploeg en dan krijg je wel eens een goal tegen', vervolgt Advocaat. 'Maar vooral voor de jongens zelf klinkt 7-0 natuurlijk wat mooier dan bijvoorbeeld 7-2.'

De oefenmeester van de club uit de hofstad was na afloop vooral heel realistisch over de te sterke opponent uit Eindhoven. 'PSV was duidelijk een maatje te groot voor dit ADO', aldus Steijn tegenover Eredivisie Live. 'We gingen nog met maar 1-0 achterstand de rust in en dan heb je nog een klein beetje hoop.'

'Maar PSV bleek in de tweede helft gewoon te goed om überhaupt weerstand te kunnen bieden', vervolgt de Hagenaar, die in Eindhoven zijn ploeg behoorlijk moest wijzigen. 'We moesten een aantal nieuwe spelers inpassen, onder wie een debutant (Dico Koppers, red.). Maar goed, je weet dat echt alles moet kloppen wil je in zo'n situatie een goed resultaat behalen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.