ADO wisselvallig: 'Fraser was terecht boos in de rust'

ADO Den Haag heeft dankzij een sterke tweede helft een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Utrecht (2-2). En er had zelfs meer ingezeten.

'De trainer was terecht boos in de rust', aldus aanvoerder Aaron Meijers voor de camera van FOX Sports. 'We hadden met de rust niet met 2-0 achter moeten staan, hij vond dat het onnodig was. Ik denk zelfs dat we heel stiekem nog met de overwinning weg hadden kunnen gaan, maar al met al denk ik dat we een goede tweede helft hebben gespeeld.'

'We wisten dat we op het scherp van de snede moesten spelen', verklaarde coach Henk Fraser zijn woede in de rust. 'Eén moment kan bepalend zijn. In atletiek is het een honderdste van een seconde, hier zoals Haller hem maakt. We kennen de kwaliteiten van Haller en Boymans, maar het is ook matig verdedigd.'

Rendement
Invaller Ruben Schaken, hersteld van een rugblessure, maakte met een stiftje zelfs nog bijna de 2-3. 'Misschien had de bal iets te weinig snelheid, maar ik ging er toch vanuit dat hij erin ging. Ik kon een doelpuntje goed gebruiken. Omdat ik dit seizoen pas op twee sta, maar ook omdat ik op de bank moest beginnen', toonde de 33-jarige aanvaller zich licht geprikkeld. 'Helaas was het alleen maar dreiging van mijn kant en geen rendement.'

Fraser vond het gelijkspel, terwijl er in zijn ogen meer had ingezeten, tekenend voor het seizoen. 'Als ik kijk naar de eindfase, heb ik gemengde gevoelens', concludeerde hij. 'Wat dat betreft ben ik blij dat het seizoen er bijna opzit, want het vreet zo ook heel veel energie van ons als staf.'