ADO wil met uitgummen hatelijke nul jubilarissen passend cadeau geven

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde drie wordt vrijdagavond geopend met ADO Den Haag - Fortuna Sittard, een duel tussen twee clubs die deze competitie nog niet wonnen.

ADO wil met uitgummen hatelijke nul jubilarissen passend cadeau geven

ADO Den Haag - Fortuna Sittard

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

Actueel

• ADO Den Haag was een van de drie ploegen die z'n eerste twee duels verloor, naast PEC Zwolle en FC Groningen. Fortuna Sittard speelde gelijk tegen Excelsior en verloor van PSV en staat dus op één punt.

Nasser El Khayati verzorgde dit kalenderjaar zeven assists. Alleen Steven Berghuis (negen stuks) en Arber Zeneli (acht) troeven de ADO Den Haag-spelmaker af in dit opzicht.

• Afgelopen week tegen PSV maakte Andrija Novakovich (Fortuna Sittard, ex-Telstar) zijn twintigste competitiegoal in dienst van een Nederlandse club. De Amerikaan had daar 37 duels voor nodig.

ADO Den Haag ging vorige week onderuit bij Heracles Almelo.

• Met zijn 1-1 in het treffen met PSV werd Novakovich trouwens de 99ste verschillende doelpuntenmaker namens Fortuna Sittard in de Eredivisie. Wordt vrijdagavond een mijlpaal bereikt?

• Lex Immers kan zijn 250ste duel in de Eredivisie afwerken en zijn 150ste voor ADO Den Haag. Ook ADO-trainer Fons Groenendijk jubileert. De oefenmeester zit voor de vijftigste keer op de bank bij een competitieduel van de residentieclub.

• Voor het tweede seizoen op rij kan ADO Den Haag de competitie inzetten met drie nederlagen. Dat gebeurde verder alleen in het seizoen 2006/07.

Fortuna Sittard verloor zeer nipt van PSV.

Historie

• ADO Den Haag zette vier van zijn zes Eredivisie-thuisduels met Fortuna Sittard in winst om. De Limburgers trokken eenmaal aan het langste eind en eenmaal rolde er een remise uit als resultaat.

• De laatste ontmoeting op het hoogste niveau tussen deze twee teams dateert uit 1991/92. Dankzij een treffer van Emiel van Eijkeren zegevierde ADO Den Haag met 1-0.

De laatste 5 Eredivisie-edities van ADO Den Haag - Fortuna Sittard:

Seizoen Uitslag
1986/87 0-4
1987/88 3-1
1989/90 4-1
1990/91 0-0
1991/92 1-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.