ADO richt zich op Boymans en 'veelbelovende' Malone

Een delegatie van ADO Den Haag zit nog deze week rond de tafel met spits Ruud Boymans (23, foto) van AZ. De Limburger was vorig jaar, als speler van VVV-Venlo, ook al in beeld in de Hofstad. Destijds gaf hij echter de voorkeur aan een vierjarig contract bij AZ.

ADO richt zich op Boymans en 'veelbelovende' Malone

Mede door blessures liep zijn eerste seizoen in Alkmaar uit op een teleurstelling. Boymans moet Jozy Altidore en Charlison Benschop voor zich dulden in de pikorde. ADO ziet in hem een wel een basisspeler en heeft zich nu bij AZ gemeld met de wens hem definitief over te nemen. De Alkmaarders zijn bereid mee te werken aan een transfer.

ADO is al vroeg actief op de transfermarkt. De club legde eerder Aaron Meijers (RKC Waalwijk) en Vito Wormgoor (De Graafschap) al vast voor volgend seizoen en is op details na rond met een andere speler: Dion Malone (23) van Almere City.

De verdediger, de afgelopen vier jaar goed voor 76 duels in Flevoland, is komende zomer transfervrij. ADO ziet in hem 'een veelbelovende rechtsback' die op termijn de plek van Ahmed Ammi in het elftal kan overnemen. (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's