ADO houdt Europese droom in leven bij spektakelstuk in Utrecht

Reacties

ADO Den Haag en FC Utrecht hebben zondagmiddag bij een vermakelijke wedstrijd gelijkgespeeld: 3-3. De formatie van Fons Groenendijk blijft hierdoor in de race voor een play-off-ticket voor Europees voetbal.

ADO houdt Europese droom in leven bij spektakelstuk in Utrecht

Bij ADO Den Haag maakte Indy Groothuizen zijn debuut onder de lat. Robert Zwinkels ontbrak in de wedstrijdselectie door een liesblessure. Joe van der Sar - de zoon van Edwin van der Sar - zat hierdoor voor de tweede keer op de bank bij de club uit de hofstad. Het uitvak bleef leeg in De Galgenwaard vanwege diverse ongeregeldheden met supporters in en rondom Utrecht, die zaterdagavond en -nacht plaatsvonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Utrecht begon sterk in De Galgenwaard. Zo kwam Groothuizen goed zijn doel uit om Zakaria Labyad van scoren af te houden. De Marokkaans international legde de bal af op Mateusz Klich, maar het stiftje van de middenvelder was te zacht. Aaron Meijers hielp zijn doelman een handje en kon de openingstreffer van de Domstedelingen voorkomen.

Even later was er een goede mogelijkheid voor Sean Klaiber, maar de rechtsback wachtte veel te lang. Wilfried Kanon kon zo voorkomen dat Klaiber kon scoren. De bezoekers kwamen in de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd. Bjørn Johnsen en voornamelijk Nasser El Khayati kregen goede kopkansen, maar het leverde geen doelpunten op.

Groothuizen liet aan het einde van de eerste helft zien wat hij in zijn mars heeft. De 21-jarige keeper trad adequaat op bij een uithaal van Klich. FC Utrecht was enorm gevaarlijk voor de pauze en dit zorgde vlak voor het rustsignaal voor de openingstreffer. Sander van de Streek knalde van buiten het zestienmetergebied binnen: 1-0. Het was alweer zijn zesde doelpunt in de afgelopen acht duels. In die wedstrijden was de middenvelder ook nog eens goed voor vier assists.

Sander van de Streek onderstreepte zijn bloedvorm tegen ADO Den Haag met de openingstreffer.
Sander van de Streek onderstreepte zijn bloedvorm tegen ADO Den Haag met de openingstreffer.

ADO Den Haag rechtte na de pauze de rug. Johnsen kapte Ramon Leeuwin uit en knalde de bal vervolgens steenhard in de bovenhoek: 1-1. Het was alweer de dertiende competitietreffer van de Noorse aanvaller. Het was een klein wonder dat FC Utrecht niet voor de tweede keer op de middag de leiding greep. Eerst tikte Groothuizen een schot van Klich op de paal, waarna Labyad vanuit kansrijke positie de lat raakte.

De thuisploeg kreeg vervolgens het deksel op de neus. Uit een corner kopte uitgerekend Tom Beugelsdijk de bezoekers op voorsprong. Het was midweeks nog onzeker of de stopper fit genoeg zou zijn om in actie te komen. Hij miste de wedstrijden tegen Excelsior en AZ. Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong, want al vliegensvlug stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Gyrano Kerk kopte op aangeven van Giovanni Troupée raak: 2-2. 

ADO Den Haag kon maar even genieten van de voorsprong.
ADO Den Haag kon maar even genieten van de voorsprong.

In de slotfase leek ADO Den Haag er alsnog met de drie punten vandoor te gaan. Elson Hooi ontsnapte aan zijn bewaking en knalde binnen: 2-3. Even later dacht FC Utrecht nog op gelijke hoogte te komen, maar dit feestje ging niet door na een overtreding van Cyriel Dessers. FC Utrecht kreeg in een waar spektakelstuk alsnog een punt. Labyad zorgde met een schitterende vrije trap voor de 3-3.

Na het gelijkspel bezet FC Utrecht nog altijd de vijfde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag staat achtste, met twee punten achterstand op nummer zeven Vitesse. De ploeg van Groenendijk is dus nog altijd in de race voor de play-offs om Europees voetbal. FC Utrecht gaat volgende week zondag op bezoek bij Feyenoord, de concurrent om de vierde plaats. ADO Den Haag speelt zaterdag tegen het noodlijdende FC Twente.

VI-verslaggever Reon Boeringa kijkt terug op het duel van vanmiddag.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.