ADO hoopt bij ouverture op augustusvorm van 2016

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. ADO Den Haag en FC Utrecht verzorgen vrijdag de aftrap van de jaargang 2017/18.

ADO hoopt bij ouverture op augustusvorm van 2016
 
Speelronde1
Aftrap19.00 uur
ScheidsrechterEd Janssen

• Het aanvangstijdstip van ADO Den Haag-FC Utrecht is vervroegd van 20.00 uur naar 19.00 uur. Dat heeft te maken met de verkeersdrukte die de stad verwacht vanwege het Internationaal Vuurwerk Festival in Scheveningen dat vrijdag om 21.45 uur begint.

• ADO Den Haag en FC Utrecht nemen het in Eredivisieverband voor de 31ste keer tegen elkaar op in de Residentiestad. De thuisploeg triomfeerde tien keer en leed acht nederlagen. Twaalf keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Een van de vragen die vrijdagavond waarschijnlijk wordt beantwoord is wie de maker wordt van het eerste Eredivisie-doelpunt van het seizoen. In de vorige jaargang ging die eer naar Queensy Menig van PEC Zwolle.

• In het voorbije seizoen veroverde ADO Den Haag liefst tien punten in de maand augustus. Dat was 26 procent van het totaal.

• Lex Immers maakt normaal gesproken zijn rentree voor ADO Den Haag. De voormalig Feyenoorder was in zijn laatste drie competitiewedstrijden die hij in dienst van de Hagenaars speelde tegen FC Utrecht telkens trefzeker.

• ADO Den Haag-FC Utrecht is ook een duel tussen ADO-doelman Robert Zwinkels en FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. Oftewel de enige twee spelers die sinds 2009/10 elk seizoen in actie zijn gekomen voor dezelfde club.

• FC Utrecht won dit kalenderjaar al zes uitduels in de Eredivisie. Dat is samen met Ajax het hoogste aantal in de Eredivisie.

• Voor FC Utrecht is de competitie-opener alweer het vijfde officiële duel van het seizoen na de dubbele Europese confrontaties tegen Valletta FC en Lech Poznan.

VI-verslaggever Reon Boeringa: 'Lex Immers is geschenk uit de hemel voor ADO'

De laatste vijf edities van ADO Den Haag-FC Utrecht:

 
SeizoenUitslag
2012/131-2
2013/144-1
2014/152-0
2015/161-1
2016/170-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.