ADO heeft aan pareltje niet genoeg in KKD-topper, Groningen toont veerkracht

Ondanks een werelddoelpunt van Daryl van Mieghem is ADO Den Haag er maandag niet in geslaagd de tweede plaats over te nemen van Roda JC. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie kwam knap terug tegen FC Dordrecht, maar kreeg het niet voor elkaar de comeback te voltooien. FC Groningen kwam met de schrik vrij bij Jong PSV.

ADO Den Haag
2 - 2
FC Dordrecht

In de Hofstad stond een fijne ontmoeting op het programma. ADO Den Haag wil rechtstreeks promoveren, maar ook FC Dordrecht droomt nog altijd van de bovenste plekken. De bezoekers maakten hun intenties duidelijk en deden ADO nog voor rust twee keer pijn. Ilias Sebaoui en Mathis Suray gaven Darije Kalezic stof tot nadenken (0-2).

Door een doelpunt van Alex Schalk maakte ADO de ruststand nog wat draaglijker. Het hoogtepunt van de avond kwam op naam van Van Mieghem, die Luca Plogmann voor zijn doel zag staan en het vanuit de middencirkel probeerde. Zijn inzet zeilde over de Dordrecht-doelman in de goal en betekende de belangrijke gelijkmaker (2-2).

Druk op de tekst van de tweet om het doelpunt te bekijken

Niet langs Roda
Het bleef lang spannend in Den Haag, waar beide ploegen aanspraak maakten op de overwinning. Zowel ADO als Dordrecht slaagde er niet meer in de trekker over te halen. Door het gelijkspel verzuimen de Hagenaren om runner-up Roda JC te passeren. De Limburgers hebben net als ADO 55 punten, maar een beter doelsaldo en bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 3
FC Groningen

Lange tijd zag het er niet naar uit dat FC Groningen zou meedoen om directe promotie naar de Eredivisie, maar de ploeg van Dick Lukkien heeft zich herpakt. Toch ging het op bezoek bij Jong PSV niet vanzelf. Johan Hove zorgde in de twintigste minuut nog voor de voorsprong. Amper een minuut na rust kon FC Groningen opnieuw beginnen door de gelijkmaker van Dantaye Gilbert.

De Groningers hadden de voorsprong vervolgens aan Mylian Jiménez te danken. De Jong PSV'er kreeg de bal voor zijn voeten en liep die ongelukkig in eigen doel. De bezoekers leken zich niet nog een keer te laten verrassen, maar dat gebeurde toch. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verloren de Groningers Jesper Uneken uit het oog. De aanvaller zorgde voor de 2-2.

Drie punten door Peersman
Dat was niet de eindstand in Eindhoven, want Groningen liet zien over veerkracht te beschikken. In de dying seconds zorgde Marvin Peersman voor de bevrijdende treffer. De verdediger kopte via de onderkant van de lat raak en bezorgde Groningen een late zege (2-3).

De Graafschap
0 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

De Graafschap is er niet in geslaagd om Jong Ajax te verslaan. De Amsterdamse talenten kwamen na ruim een uur op voorsprong door Jaydon Banel. De Graafschap schakelde een tandje bij, kreeg genoeg kansen, maar stuitte telkens op doelman Tom de Graaff. In de laatste minuut van de extra tijd zorgde Nassef Chourak uit de tegenstoot voor de beslissing.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
TOP Oss
TOP Oss

FC Emmen heeft zich in eigen huis verslikt in TOP Oss. Abel Stensrud zorgde halverwege de eerste helft voor de verrassende voorsprong van de bezoekers. Emmen ging in de achtervolging en kreeg ook kansen, maar moest tien minuten na rust door met tien man. Ben Scholte kreeg rood voor een lompe overtreding en benadeelde zijn ploeg. In ondertal moest Emmen de punten aan TOP laten.

FC Eindhoven
3 - 0
Jong FC Utrecht

FC Eindhoven heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar geboekt. Na tien wedstrijden zonder zege rekende de ploeg van Willem Weijs af met Jong FC Utrecht. Daarmee is de cirkel rond, want de laatste gewonnen wedstrijd van Eindhoven was het uitduel met de Utrechtste talenten. Ozan Kökcü, Neal Viereck (eigen doelpunt) en Farouq Limouri zorgden voor de doelpunten.

Helmond Sport
3 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Ook een paar kilometer verderop kon een feestje worden gebouwd. Helmond Sport won in eigen huis van Jong AZ. Op De Braak waren Martijn Kaars, Giannis Botos en Alvaro Marin verantwoordelijk voor de treffers van de thuisploeg. In de slotfase redde Ernest Poku de eer voor de Alkmaarse talenten.