ADO geniet na van 'FIFA-goal': 'Ik raakte hem perfect'

Bij ADO Den Haag blikken ze met gemengde gevoelens terug op het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord. Een paar minuten voor tijd gaf de ploeg een voorsprong uit handen, maar mocht daarna van geluk spreken dat het daarbij bleef. Over een ding zijn de spelers van ADO het wel eens: de 'FIFA-goal' van Aaron Meijers was fantastisch.

Het moment van de wedstrijd was de vloeiende combinatie dwars door het centrum van de Feyenoord-verdediging, waarna Meijers, vlak voor rust, snoeihard de gelijkmaker achter een kansloze doelman Brad Jones schoot. De volley in de verre bovenhoek werd na de wedstrijd vermoedelijk nog meer besproken dan het nieuwe puntenverlies van de huidig kampioen. 'Ja, gewoon niet nadenken', was het bescheiden commentaar van de verdediger na afloop tegenover FOX Sports. 'Danny Bakker speelt op Nasser (El Khayatti, red.) en hij legt hem in één keer terug. Ik raakte hem daarna gewoon perfect.'

Zijn ploeggenoot Lex Immers schreeuwde het na de goal uit richting Tom Beugelsdijk, die op de tribune zat: 'FIFA-goal! FIFA-goal!' Tegenover FOX Sports lichtte Immers toe: 'Drie schijven tik, bizar was het. Die maak je alleen in computerspelletjes.'

Ook ADO-coach Fons Groenendijk kwam woorden tekort. 'Het was ongelooflijk. Alles viel op zijn plek tijdens die aanval en het werd geweldig afgemaakt. Hoe mooi kan je een goal maken?' De oefenmeester kijkt wel met gemengde gevoelens terug op het behaalde resultaat. 'Omdat de 2-2 vlak voor tijd valt, denk je wel potverdikkie. Maar je moet eerlijk zijn: zij krijgen nog een grote kans en dan kan je hem nog verliezen ook. Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel.'

Meijers geeft zijn coach daarin gelijk. 'In de tweede helft komen we op 2-1 en dan moeten we 3-1 maken, maar dat doen we niet. Daarna is Feyenoord beter en kunnen ze nog winnen ook. Als je ziet hoe de wedstrijd verliep, kan je tevreden zijn met het gelijkspel.'