ADO geeft gas bij en wil stunten met komst Toornstra

Reacties

Jens Toornstra (34) kan de cirkel helemaal rond maken. De middenvelder van FC Utrecht wordt namelijk begeerd door ADO Den Haag. Vanwege de geringe speeltijd van de routinier denkt de club uit de Keuken Kampioen Divisie de oud-speler van de club te kunnen verleiden tot een overstap.

ADO geeft gas bij en wil stunten met komst Toornstra
© Pro Shots

De komst van Toornstra zou de torenhoge ambities van ADO Den Haag onderstrepen. De club hikt tegen promotie naar de Eredivisie aan en wil door de veteraan te strikken, het kwaliteitsniveau van de selectie verder opvoeren. Ook is de eventuele rentree van Toornstra voer voor romantici, omdat ADO hem veertien jaar geleden een kans in het betaalde voetbal bood.

Via FC Utrecht belandde Toornstra daar bij Feyenoord, waar hij landskampioen van Nederland werd, de KNVB-beker won en de finale van de Conference League bereikte. Omdat zijn speeltijd in Rotterdam-Zuid minder werd, koos Toornstra na acht seizoenen in De Kuip voor een terugkeer naar FC Utrecht.

In De Galgenwaard werd zijn tweede termijn een minder succes, terwijl de speeltijd van Toornstra sinds de komst van trainer Ron Jans gereduceerd is. Daar hoopt ADO van te profiteren, al zal het ver moeten gaan voor de aanvallende middenvelder, die een riant salaris verdient. Vanwege zijn aflopende contract komende zomer denkt ADO echter Toornstra te kunnen overtuigen.

De mogelijke komst van Toornstra is een bevestiging van de plannen van ADO, dat deze winter hoog inzet met oog op het restant van het seizoen. De club schroomt niet om stevig te investeren en wil iedere linie te versterken. Dat moet gebeuren met geroutineerde spelers van kwaliteit, die er direct staan, zoals Toornstra, maar ook doelman Nick Marsman, verdediger Jordy Buijs en aanvaller Alex Schalk.

Overigens is er ook in de Eredivisie interesse voor Toornstra. FC Volendam en Heracles Almelo bekijken de mogelijkheid om hem te strikken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.