ADO en Excelsior moeten genoegen nemen met punt

Excelsior hield een punt over aan het bezoek aan ADO Den Haag, maar de Kralingse gasten voelden zich ondanks een Haags overwicht bekocht met het gelijkspel (1-1).

Voor Excelsior zag het er slecht uit toen Edwin de Graaf tien minuten voor rust met een eigen doelpunt ADO Den Haag aan een voorsprong hielp. De Kralingers hebben namelijk al moeite met scoren en dan helemaal op vreemde bodem. De teller stond tot het bezoek aan Den Haag op vier.

Op basis van de eerste helft mocht Excelsior ook weinig hoop koesteren. ADO Den Haag was de betere ploeg, maar verzuimde dat tot uitdrukking te brengen in de score. John Verhoek, Ali Boussaboun en Lex Immers zagen hun pogingen stranden.

Excelsior kwam na rust beter voor de dag. Na vier minuten had de ploeg van trainer John Lammers de achterstand weggewerkt. Roland Alberg brak door en rondde met een stift bijzonder knap af.

ADO Den Haag raakte na de gelijkmaker de grip op de wedstrijd kwijt. Excelsior dook vaker gevaarlijk op voor het doel van keeper Gino Countinho. Onder anderen Tim Vincken raakte daarbij de paal.

Dat Excelsior met de pest in het lijf de kleedkamer opzocht na negentig minuten, was vooral te wijten aan een beslissing van scheidsrechter Jan Wegereef. In blessuretijd zag hij hands van Alesander Radosavljevic over het hoofd. In plaats van voor een strafschop te fluiten, beëindigde de arbiter de wedstrijd.

Ondanks het punt blijft Excelsior veroordeeld tot de zeventiende plaats. ADO Den Haag bivakkeert zeker door de zege van VVV-Venlo in de gevarenzone. Foto: VI Images