ADO Den Haag huurt talentvolle aanvaller van Werder Bremen

Reacties

ADO Den Haag is in de zoektocht naar buitenspelers uitgekomen bij David Philipp. De twintigjarige Duitser wordt voor twee seizoenen gehuurd van Werder Bremen. Philipp speelde in het B-elftal van Werder Bremen en is inzetbaar als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. ADO Den Haag heeft tevens een optie om hem over te nemen als zijn contract afloopt in 2022.

ADO Den Haag huurt talentvolle aanvaller van Werder Bremen
© ADO Den Haag

Bij de Bundesliga-club speelde Philipp in Werder Bremen B dat uitkwam in de Regionalliga Nord, het vierde niveau van Duitsland. Met zeven goals en vier assists in achttien duels zijn de statistieken over afgelopen seizoen in orde. Een seizoen eerder, in de jaargang 2018/19, maakte Philipp veel indruk in de Onder 19-ploeg van Werder door twintig keer te scoren en twintig assists te leveren.

Ook Philipp heeft, zoals het overgrote deel van alle nieuwelingen bij ADO Den Haag, geen ervaring op het hoogste niveau. Hij heeft bij Werder Bremen een doorlopend contract tot medio 2022 en is drievoudig Onder 19-international van Duitsland. Mocht ADO definitief in zee gaan met Philipp, dan heeft Werder het recht vast laten leggen hem terug te kopen.

ADO Den Haag-trainer Aleksandar Rankovic gaf al enige tijd aan dat hij te weinig buitenspelers tot zijn beschikking heeft. Tegen Heracles Almelo begonnen de spitsen Michiel Kramer en Jonas Arweiler zondag in de basis in een 4-4-2-formatie. Martin Jol is zeer te spreken over de komst van de Duitser. 'Wij zijn als club zeer opgetogen dat we één van de meest talentvolle spelers van een club als Werder verder mogen ontwikkelen. Het is voor beide clubs een win-winsituatie. David is jong, talentvol en ambitieus. Hij is een aanvallende speler met scorend vermogen, die op meerdere posities uit de voeten kan.'

Philipp staat maandag al op het trainingsveld. Hij beschrijft zichzelf als volgt: 'Ik ben een allround aanvaller, die echt van voetbal houdt en altijd een oogje heeft voor het doel. Ik wil kansen creëren en productief zijn voor het team. Ik wil me in Den Haag vooral onderscheiden met mijn doelgerichtheid en mijn traptechniek.'

Bekijk de vele mutaties bij ADO Den Haag in ons transferoverzicht:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.