Achtsteklasser speelt droomduel met Spurs zonder fans en heeft creatief idee

Reacties

Loot je als achtsteklasser een sprookjesduel met Tottenham Hotspur in het FA Cup-toernooi, moet je zonder publiek aantreden. Dat is het lot dat Marine FC treft door de aangescherpte coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk.

Achtsteklasser speelt droomduel met Spurs zonder fans en heeft creatief idee
© Pro Shots
Marine
Marine
0 - 5
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Het bestuur probeert een deel van de misgelopen inkomsten alsnog te incasseren en heeft daarvoor een origineel plan bedacht. Fans krijgen de kans om voor 10 pond (circa 11 euro) een virtueel ticket te kopen.

Op die manier hoopt Marine 30.000 pond (33.000 euro) te verdienen. Veel minder dan de voorziene 100.000 pond (111.000 euro; een verschil dat wordt veroorzaakt door de misgelopen sponsorinkomsten), maar nog altijd een mooi bedrag voor een amateurclub. 'Dan praat je over een kwart van ons salarisbudget, een aanzienlijke som dus', vertelt directeur James Leary van Marine aan de BBC.

Onder de kopers van de virtuele tickets wordt een aantal prijzen verloot, waaronder het fungeren als manager tijdens een oefenwedstrijd.

Route
De achtsteklasser rekende af met achtereenvolgens Barnoldswick Town, Frickley Athletic, Runcorn Linnets, Nantwich Town, Chester, Colchester en Havant & Waterlooville op weg naar de kraker tegen de Spurs in de derde ronde van het hoofdtoernooi.

De wedstrijd heeft plaats op 10 januari en de BBC verzorgt een liveregistratie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.