Achillespees zorgt voor breuk Lierse SK en Peeters

Bob Peeters heeft een terugkeer op de velden nog niet definitief uit zijn hoofd gezet. Een chronische blessure betekende wel het einde van zijn contract met Lierse SK.

Achillespees zorgt voor breuk Lierse SK en Peeters

Lierse SK en de 34-jarige Peeters kwamen samen tot de moeilijke beslissing het contract per direct te ontbinden. De Belgische spits had geen zicht meer op een rentree nadat er opnieuw een scheurtje was geconstateerd in een achillespees. Twee keer had hij al een operatie aan de pees ondergaan.

'Het feit dat hij stopt met voetballen is voor Lierse een groot verlies', meldt de Belgische club op haar website. 'Maar zijn gezondheid moet voorop staan. Bob moet nu in de eerste plaats aan zichzelf, aan zijn gezin en aan zijn toekomst denken.'

In tegenstelling tot Lierse, dat de kans op een comeback 'vrijwel nihil' noemt, heeft Peeters de hoop niet opgegeven. 'Mijn carrière is nog niet over', aldus de dertienvoudig international tegen Sporza. Peeters was in 2006 teruggekeerd op zijn oude nest Lierse SK, dat hij tien jaar eerder had verlaten voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Bij Roda JC maakte hij zoveel naam dat Vitesse ettelijke miljoenen wilde neerleggen om de spits naar Arnhem te halen.

In het Gelredome kon hij die status niet waarmaken, waarna een weinig verheffend verblijf bij Millwall volgde. Na één jaar RC Genk kwam de international in 2006 terug bij de huidige Tweedeklasser Lierse SK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen