AC Milan wordt voor duizelingwekkend bedrag overgenomen

Reacties

RedBird Capital Partners is officieel begonnen aan het proces om AC Milan over te nemen, zo heeft de Italiaanse kampioen woensdag bekendgemaakt. De verwachting is dat de overname uiterlijk in september wordt afgerond.

AC Milan wordt voor duizelingwekkend bedrag overgenomen
© Pro Shots

Door de overname komt AC Milan opnieuw in andere handen. De Rossoneri werden in 2018 overgenomen door Elliott Advisors UK Limited, dat nu de verkopende partij is. Met een sterk transferbeleid keerde Milan terug naar de top van de Serie A. De grootmacht kroonde zich anderhalve week geleden voor het eerst sinds 2011 tot kampioen van Italië.

De waarde van de club is voor de overname bepaald op liefst 1,2 miljard euro. RedBird Capital wordt grootaandeelhouder, terwijl Elliott nog wel wat aandelen houdt en ook iemand zal afvaardigen voor het bestuur. Elliott-directeur Gordon Singer zegt over het verkopen van Milan: 'Toen we de club in 2018 overnamen, was ons doel om financiële zekerheid te creëren en Milan terug te laten keren naar een plek waar het hoort in het Europese voetbal. Dat is gelukt.'

RedBird Capital is een investeringsmaatschappij die in de Europese sportwereld al investeerde in onder meer Toulouse. De partij werkt ook nauw samen met Fenway Sports Group, dat eigenaar is van Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.