AC Milan wéér in de problemen: UEFA start nieuw onderzoek

Reacties

AC Milan zit wederom in de problemen. De UEFA is een nieuw onderzoek gestart naar de Italiaanse club, die zich wéér niet aan de regels van het Financial Fair Play heeft gehouden.

AC Milan wéér in de problemen: UEFA start nieuw onderzoek

Afgelopen zomer werd AC Milan in eerste instantie al uitgesloten van Europees voetbal, omdat de club de financiële regels had overtreden. De club vocht deze beslissing echter aan en het sporttribunaal CAS draaide de straf terug. De Milanezen kwamen dit seizoen vervolgens uit in de groepsfase van de Europa League, maar werden uitgeschakeld in een groep met Real Betis, Olympiakos en Dudelange.

De UEFA mocht AC Milan dus niet uitsluiten van Europees voetbal, maar kwam midden december wel met een nieuwe strafmaat. De Italiaanse club moet volgens de Europese voetbalbond in 2021 zwarte cijfers schrijven, anders volgt alsnog Europese uitsluiting. Ook dát besluit vocht AC Milan aan, de zaak ligt nu nog bij het CAS.

Nu is echter duidelijk geworden dat AC Milan er ook vorig seizoen én in de huidige jaargang niet in is geslaagd om aan alle eisen te voldoen. En dat terwijl het vorige onderzoek zich juist richtte op de seizoenen 2015/16, 2016/17 en 2017/18. Nu moeten I Rossoneri dus weer vrezen voor een (forse) straf. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.