UEFA straft AC Milan en dreigt met Europese uitsluiting

Reacties

De beroepskamer van de UEFA heeft de straf voor AC Milan naar buiten gebracht. De Italiaanse topclub moet in 2021 zwarte cijfers schrijven, anders volgt Europese uitsluiting.

UEFA straft AC Milan en dreigt met Europese uitsluiting

Vanwege het overtreden van de regels van Financial Fair Play werd AC Milan afgelopen zomer al uitgesloten voor Europees voetbal voor dit seizoen. De club stapte vervolgens naar het CAS en het internationaal sporttribunaal draaide de straf van de UEFA terug.

Dat terugdraaien had vooral te maken met de overname van AC Milan door Elliott Management. Dat bedrijf nam de club over van de Chinees Li Yonghong, die niet zo vermogend bleek te zijn als dat hij had aangegeven. De beroepskamer van de UEFA heeft nu besloten alsnog straffen uit te delen.

Zo mag AC Milan de komende twee jaar maar 21 spelers inschrijven voor Europese toernooien. Bovendien houdt de UEFA twaalf miljoen euro aan Europa League-inkomsten van AC Milan in. Wanneer er in 2021 geen zwarte cijfers worden geschreven, wordt AC Milan alsnog voor een jaar verbannen uit Europa.

Het Europa League-avontuur van AC Milan van dit seizoen kwam donderdagavond tot een einde. Dat leidde tot de nodige frustraties in Milaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.