'AC Milan nog niet onder de indruk van prestaties Dest'

Reacties

AC Milan is op dit moment niet van plan om de optie tot koop in het huurcontract van Sergiño Dest te lichten, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. De rechtsback kan na dit seizoen voor twintig miljoen euro definitief worden overgenomen van Barcelona.

'AC Milan nog niet onder de indruk van prestaties Dest'
© Pro Shots

Dest heeft bij Milan meestal geen basisplaats. De Amerikaans international speelde dit seizoen pas dertien officiële wedstrijden, waarvan tien als invaller. In de ogen van de clubleiding heeft hij nog niet bewezen een bedrag van twintig miljoen euro waard te zijn, aldus de roze sportkrant. 

Behalve Dest worden ook Brahim Díaz (van Real Madrid) en Aster Vranckx (van VfL Wolfsburg) momenteel gehuurd door Milan. In de zomer komt de tweejarige verhuurperiode van Díaz ten einde en zal Milan vermoedelijk proberen om hem vast te leggen voor een lager bedrag dan het afgesproken tarief van 22 miljoen euro. Vranckx is voor twaalf miljoen euro definitief binnen te halen.

Het is volgens La Gazzetta dello Sport ondenkbaar dat Milan de portemonnee trekt om alle drie de spelers te behouden. Minstens een van de huurlingen zal vertrekken, is de verwachting. De 22-jarige Dest heeft een contract tot de zomer van 2025 bij Barcelona, waar de concurrentie groot is. Spelers als Sergi Roberto, Jules Koundé, Héctor Bellerín, Ronald Araújo en Alejandro Baldé werden dit seizoen allemaal ingezet als rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.