AC Milan komt van koude kermis thuis na contractnieuws bij Chelsea

Reacties

Alles wees erop dat Olivier Giroud zijn loopbaan zou gaan vervolgen bij AC Milan, maar na het nieuws dat Chelsea het aflopende contract van de spits met een jaar heeft verlengd, is dat opeens niet zo zeker meer. De teleurgestelde Italianen zijn inmiddels al aan het kijken naar alternatieven.

AC Milan komt van koude kermis thuis na contractnieuws bij Chelsea
© Pro Shots

Het is een publiek geheim dat Milan met Giroud (34) heeft gesproken over een tweejarig contract bij de club. Zlatan Ibrahimovic gaf al zijn goedkeuring voor de op handen zijnde transfer ('hij is welkom') en het leek slechts een kwestie van tijd te zijn voordat er witte rook uit het San Siro zou komen. Vrijdag kwam Chelsea echter opeens met het bericht dat de optie in het aflopende contract van Giroud is gelicht, waardoor hij nu tot medio 2022 vastligt bij de Champions League-winnaar.

Dat is een flinke teleurstelling voor Milan, dat Giroud wel wil hebben, maar niet als er een transfersom moet worden betaald. Volgens La Gazzetta dello Sport claimt het management van de spits dat Giroud nog altijd transfervrij mag vertrekken, zolang hij maar naar een club buiten de Premier League gaat. Milan heeft daar echter nog geen bevestiging van gekregen.

Ondertussen kijken i Rossoneri, die volgend seizoen terugkeren in de Champions League, naar andere kandidaten. Een van de namen die genoemd wordt is die van Arek Milik. De voormalig Ajacied (27) speelt sinds januari voor Olympique Marseille, dat Milik voor anderhalf jaar huurt van Napoli, met een verplichte optie tot koop. Milan overweegt om de Pools international terug naar Italië te halen.

Ook de naam van Gianluca Scamacca (22) duikt weer op. De boomlange Italiaan wist in Nederland geen indruk te maken bij PSV en PEC Zwolle, maar is in eigen land opgebloeid. Scamacca staat onder contract bij Sassuolo, maar wordt verhuurd aan Genoa. De derde kandidaat voor Milan zou Dusan Vlahovic (21) van Fiorentina zijn. Het grootste talent van het afgelopen Serie A-seizoen lijkt financieel gezien echter niet haalbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.