Chelsea verrast met nieuw contract voor Giroud

Reacties

Olivier Giroud gaat toch nog een jaar door bij Chelsea. De Londense club heeft de optie in het contract van de 34-jarige spits gelicht.

Chelsea verrast met nieuw contract voor Giroud
© Pro Shots

Giroud leek bezig te zijn aan zijn laatste weken als speler van Chelsea. De Franse spits met een aflopend contract werd in verband gebracht met de nodige nieuwe bestemmingen. Zo zag Zlatan Ibrahimovic hem graag komen naar AC Milan. 'Giroud is zeer ervaren en we hebben niet veel spelers die prijzen hebben gewonnen. Hij is welkom', zei de Zweed in La Gazzetta dello Sport.

Ondanks de warme woorden van Ibrahimovic blijft een verhuizing naar Milaan waarschijnlijk achterwege. Chelsea laat weten dat de optie in zijn contract voor nog een jaar in april al is gelicht.

'Olivier is zo'n cruciaal deel geweest van zoveel grote momenten van deze club', stak directeur Marina Granovskaia de loftrompet over Giroud. 'Met nog zoveel om voor te spelen, was er maar één beslissing die we konden nemen over de optie in zijn contract.'

Ondanks alle loftuitingen kan het nog wel dat Giroud zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Chelsea. Mogelijk wil de Franse international vanwege een gebrek aan speeltijd toch verkassen. In dat geval heeft de Londense club zich met het lichten van de optie van een transfersom verzekerd, al zijn er ook berichten dat dat alleen voor binnenlandse interesse geldt en dat de spits bij buitenlandse belangstelling nog steeds over een transfervrije status beschikt. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea maakte vrijdag ook bekend dat het contract van Thiago Silva met een jaar is verlengd. Het was al een publiek geheim dat de club de optie in zijn contract zou gaan lichten, hetgeen nu ook officieel is bekendgemaakt. De 36-jarige verdediger kwam vorige zomer over van PSG en won in zijn eerste seizoen direct de Champions League. In de finale moest hij met een liesblessure wel al vroeg afhaken.

De club stelt op de website dat de Braziliaan een belangrijke rol moet vertolken in de jacht op meer succes. 'Komend seizoen zijn we titelverdediger in de Champions League en gaan we voor de prijzen in Engeland. Zijn ervaring is daarbij van enorm belang', zo wordt Thiago Silva geroemd. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 34 officiële duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.