AC Milan knokt zich terug na schaars hoogtepunt Lozano

AC Milan en Napoli zijn zaterdag weinig opgeschoten met hun onderlinge ontmoeting. De thuisploeg knokte zich al snel terug na de openingstreffer van Hirving Lozano, die voor het eerst sinds 31 augustus in de competitie scoorde voor Napoli.

AC Milan
AC Milan
1 - 1
Napoli
Napoli

Milan en Napoli zullen allebei niet tevreden zijn met hoe het seizoen tot nu toe verloopt. De Milanezen eindigden vorig seizoen nog op de vijfde plek, maar stonden voorafgaand aan de wedstrijd in San Siro op een beschamende veertiende plaats. Napoli was vorig jaar nog uitdager van kampioen Juventus, maar stond nu zevende. Kortom: de punten waren aan beide kanten heel hard nodig. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de eerste grote kans betekende ook meteen een doelpunt.

Het begon bij Lorenzo Insigne, die ruimte zag voor zichzelf en een schot waagde. Zijn poging spatte uiteen tegen de lat, maar keeper Gianluigi Donnarumma dook naar de hoek en was daardoor kansloos op de rebound van Lozano. Met zijn hoofd zorgde de Mexicaan voor 0-1 en zijn tweede Serie A-goal van het seizoen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Giacomo Bonaventura haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit en schoot verwoestend hard raak in de rechterhoek. Zo stond het binnen een half uur 1-1.

Na een goede counter kwam Napoli vervolgens bijna op een snelle 1-2, maar José Callejón schoot naast. Zo ging het lange tijd over en weer. Ante Rebic kopte vlak voor rust aan de andere kant naast het doel en dat waren de grootste kansen voor beide ploegen. Napoli-trainer Carlo Ancelotti bracht na rust eerst Dries Mertens voor Callejón en kort daarna ook Amin Younes voor Insigne. De voormalig Ajacied zou volgens Italiaanse media op de nominatie staan voor een winters vertrek, maar kreeg tegen Milan gewoon speelminuten. Dat gold in de slotfase ook voor Fernando Llorente, die Lozano met nog vijf minuten te gaan verving. Aan de score veranderde niets meer, ook omdat Donnarumma in de extra tijd een poging van Allan uit zijn doel hield.

Dat betekent dat de bezoekers nog langer moeten wachten op een overwinning. De laatste zege van Napoli dateert van 23 oktober, in de Champions League bij Red Bull Salzburg (2-3). In de competitie pakte de ploeg van Ancelotti op 19 oktober voor het laatst de volle buit toen er met 2-0 werd gewonnen van Chievo.