AC Milan incasseert gevoelige tik van Internazionale

AC Milan profiteerde niet van het gelijkspel van Juventus. In de Milanese derby had AC een licht overwicht, maar Diego Milito maakte de enige en beslissende treffer in de topper.

AC Milan incasseert gevoelige tik van Internazionale

De twee ploegen in vorm maakten er voor rust een tactisch gevecht van. Inter liet in de beginfase AC het spel maken, maar was dreigend in de tegenstoot. Thiago Motta kopte na vijf minuten hard raak uit een vrije trap van Maicon, maar de Milan-defensie stapte tijdig naar voren voor buitenspel.

AC Milan verscheen dankzij Alexandre Pato en Kevin-Prince Boateng gevaarlijk voor het Inter-doel. Opvallend was dat Urby Emanuelson, toch zelden basisspeler, voor gevaar zorgde met zijn hoekschoppen. Op aangeven van Yuto Nagatomo kreeg Ricardo Álvarez de grootste kans namens Inter. Aan de andere kant knalde Mark van Bommel van grote afstand op de lat en redde doelman Júlio César op de rebound van Emanuelson.

Terwijl AC Milan met aanvallende intenties aan de tweede helft begon, profiteerde Inter van een misser van Ignazio Abate. De rechtsachter miste de bal, waarna Diego Milito met een lage schuiver de verre hoek vond.

Wesley Sneijder verving in het laatste kwartier doelpuntenmaker Milito. Met de komst van Clarence Seedorf in de tachtigste minuut bij Milan kwam het aantal Nederlanders op vier. De grieperige Seedorf verving Antonio Nocerino. Milan drong aan en verdiende de gelijkmaker, terwijl Inter zich beperkte tot tegenhouden.

Het slotoffensief van Milan leverde als noemenswaardige wapenfeiten een schot van Seedorf en een kans van dichtbij voor Robinho op.

Inter overleefde het offensief en boekte de zevende zege in de laatste acht Serie A-duels en de zesde overwinning op rij. Voor Milan was het de eerste nederlaag na twaalf wedstrijden zonder verliespartij. Koploper Juventus heeft één punt voorsprong op Milan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's