AC Milan heeft eindelijk beet en zorgt voor recordtransfer in België

Reacties

Het duurde even, maar Charles De Ketelaere is nu dan toch echt op weg naar AC Milan. Het Laatste Nieuws weet dat er eindelijk groen licht is en dat de aanvaller later deze maandagavond nog naar Italië vliegt voor het afronden van zijn transfer. Voor Club Brugge betekent de deal een record.

AC Milan heeft eindelijk beet en zorgt voor recordtransfer in België
© Pro Shots

Milan en Club Brugge zouden na moeizame onderhandelingen zijn uitgekomen op een transfersom van 35 miljoen euro, inclusief min of meer gegarandeerde bonussen. Daarmee wordt De Ketelaere (21) de duurst verkochte speler ooit uit de Belgische competitie. Hij onttroont Jonathan David, die in 2020 door AA Gent voor 32 miljoen euro aan Lille werd verkocht.

De Ketelaere gaat voor vijf jaar tekenen bij Milan, dat al geruime tijd met de komst van de aanvaller bezig was. Lang leek het erop dat een akkoord niet mogelijk was, maar de clubs hebben elkaar nu toch gevonden. In afwachting van witte rook speelde De Ketelaere in de afgelopen periode al geen wedstrijden meer voor Club Brugge.

Voor Milan wordt De Ketelaere de eerste topaankoop van deze zomer. De Italiaanse kampioen versterkte de selectie eerder al wel met Divock Origi, maar hij was transfervrij sinds zijn vertrek bij Liverpool. De Ketelaere speelde 125 wedstrijden voor Club Brugge en scoorde daarin 25 keer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.