Absurde situatie Liverpool: twee duels in twee dagen op twee continenten

Reacties

De League Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Aston Villa wordt definitief afgewerkt op dinsdag 17 december, wat een bizarre situatie tot gevolg heeft. De selectie moet letterlijk worden opgesplitst.

Absurde situatie Liverpool: twee duels in twee dagen op twee continenten
© Pro Shots

Als Champions League-winnaar neemt Liverpool in december namelijk deel aan het WK voor clubs. De ploeg speelt op woensdag 18 december in Qatar de halve finale, waarna op zaterdag 21 december de finale of de strijd om de derde plek volgt. Bij dat toernooi zal waarschijnlijk de prioriteit van manager Jürgen Klopp liggen, maar de Duitser wordt door de overvolle voetbalkalender wel voor een lastige puzzel gesteld.

Liverpool versloeg vorige week in een ware thriller Arsenal in het League Cup-toernooi en is daar nu door naar de kwartfinale. Die ronde stond oorspronkelijk al gepland voor 17 december, maar door de WK-verplichtingen van Liverpool ontstond er discussie over de datum voor het duel van The Reds met Aston Villa. Na overleg met de English Football League is besloten toch gewoon op 17 december te spelen.

Liverpool bevestigt dat de selectie zal worden opgesplitst, om te voorkomen dat de voltallige spelersgroep met een bizar reisschema te maken krijgt. De club geeft toe dat het scenario allesbehalve ideaal is, maar een andere goede oplossing is er niet. De koploper van Engeland speelt in december in totaal negen wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.