Absoluut rampscenario voor kersverse Fulham-aanwinst Kongolo

Reacties

Fulham en Terence Kongolo hebben maar heel weinig plezier aan elkaar kunnen beleven. Nog geen maand na zijn komst moet de 25-jarige verdediger een streep zetten door de rest van het seizoen.

Absoluut rampscenario voor kersverse Fulham-aanwinst Kongolo
© Pro Shots

Kongolo stapte half januari op huurbasis over naar Fulham, omdat hij bij Huddersfield Town niet meer in de plannen voorkwam van manager Danny Cowley. Bij The Cottagers werd de voormalig speler van Feyenoord met open armen ontvangen, maar al snel sloeg het noodlot toe. Na zijn debuut in de basis in het FA Cup-duel met Manchester City, liep Kongolo afgelopen zaterdag als invaller in het Championsip-duel met Blackburn Rovers een voetblessure op.

Naar nu blijkt kost die kwetsuur hem de rest van het seizoen. Dat meldde manager Scott Parker donderdag tijdens zijn perspraatje richting de competitiewedstrijd tegen Barnsley. 'Dit is natuurlijk echt verschrikkelijk voor Terence', zegt Parker op de clubwebsite. 'Het is echt heel jammer dat hij in zijn tweede wedstrijd bij zijn eerste actie zijn voet blesseert. Hij zal de rest van het seizoen aan de kant staan en hij zal worden gemist. Dit is echt een enorme domper.'

Het betekent ook dat bondscoach Ronald Koeman een streep kan zetten door de naam Kongolo richting het EK. De viervoudig international speelde zijn laatste interland weliswaar al in mei 2018 toen hij mocht invallen in de vriendschappelijke interland tegen Slowakije, maar zat daarna nog wel regelmatig bij de voorselectie; in september voor het laatst. Daarna stond Kongolo bij Huddersfield ook al enige tijd aan de kant door blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.