Abramovich doet na ophef stap terug als eigenaar bij Chelsea

Reacties

Roman Abramovich heeft zaterdagavond in een statement via de clubkanalen van Chelsea aangekondigd een stap terug te doen. De Russische miljardair speelt daarmee in op mogelijke sancties tegen hem en andere vermogende Russen in het Verenigd Koninkrijk.

Abramovich doet na ophef stap terug als eigenaar bij Chelsea

De naam van Abramovich viel eerder deze week in het Britse parlement, dat mogelijk sancties oplegt aan Russische miljardairs die zich binnen het Verenigd Koninkrijk bewegen. De clubeigenaar van Chelsea zou ook nauwe banden hebben met de Russische president Vladimir Poetin.

De kans bestaat dat Abramovich te maken krijgt met sancties waardoor ook Chelsea hard geraakt zou kunnen worden. Manager Thomas Tuchel zei in aanloop naar de League Cup-finale van zondag tegen Liverpool dat hij en iedereen binnen de Londense club beseft dat er mogelijk veel op het spel staat voor de toekomst van The Blues.

Op de vooravond van de finale op Wembley heeft Abramovich aangegeven een stap terug te doen en de leiding uit handen te geven bij Chelsea, waar hij in 2003 zijn entree maakte. De miljardair heeft de club overgedragen aan 'the trustees of the club’s charitable foundation'.

Onduidelijk is nog of Abramovich op termijn weer terugkeert bij Chelsea. Engelse media stellen dat de club niet te koop is. Bovendien wordt niet uitgesloten dat er sprake is van een symbolische actie om eventuele ingrepen vanuit het Britse parlement voor te zijn.

Sinds de komst van Abramovich won Chelsea vijf keer de Premier League, twee keer de Champions League, twee keer de Europa League, de UEFA Supercup en onlangs nog de FIFA Club World Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.