Aboukhlal schiet Toulouse naar nipte overwinning op Stade Reims

Zakaria Aboukhlal was zondag goud waard voor Toulouse. De 22-jarige aanvaller maakte tegen Stade Reims het enige doelpunt van de wedstrijd.

Toulouse
Toulouse
1 - 0
Reims
Reims

Aboukhlal begon net als Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga in de basis bij Toulouse. De voormalig speler van AZ nam na een half uur de openingstreffer voor zijn rekening. Aboukhlal liep slim weg uit het hart van de Reims-verdediging en schoof een voorzet van Chaibi Fares langs doelman Maxime Dupé in de verre hoek (1-0). Voor de Marokkaans international was het zijn tweede doelpunt in het shirt van Toulouse.

Na rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Dallinga werd na ruim een uur naar de kant gehaald, Aboukhlal werd tien minuten voor tijd afgelost. Door de overwinning klimt Toulouse over Stade Reims heen naar de tiende plek in de Ligue 1. Nummer elf AS Monaco komt later zondag in actie tegen het Olympique Lyon van Peter Bosz.