Ludieke verklaring voor opvallende rugnummerkeuze Aboukhlal

Reacties

Zakaria Aboukhlal gebruikt zijn rugnummer als een soort vermomming. De Ligue 1 vroeg een breed scala aan spelers naar het waarom van hun nummer. De keuze van Aboukhlal blijkt een opmerkelijke.

Ludieke verklaring voor opvallende rugnummerkeuze Aboukhlal
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De oud-speler van onder meer bij AZ loopt tegenwoordig bij Toulouse rond met rugnummer 6. Hoogst ongebruikelijk voor een speler die doorgaans in de aanval staat opgesteld, weet ook de Marokkaans international zelf.

'De meeste nummer zessen zijn traag op het veld dus koos ik nummer 6 zodat mijn tegenstanders zouden denken dat ik ook traag was', luidt de verklaring van Aboukhlal.

De 23-jarige geboren Rotterdammer miste met zijn bijzondere rugnummer nog geen enkele wedstrijd dit seizoen in de Franse competitie. In 31 duels was hij goed voor zeven treffers en vijf assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.