Aboukhlal juicht na lange VAR-check en helpt Marokko naar volgende ronde

Marokko heeft ook zijn tweede wedstrijd in Groep C van de Afrika Cup gewonnen. De Leeuwen van de Atlas waren mede dankzij een doelpunt van Zakaria Aboukhlal te sterk voor De Comoren en zijn daarmee gekwalificeerd voor de knock-outfase.

Marokko
Marokko
2 - 0
Comoren
Comoren

AZ-spits Aboukhlal begon op de bank, maar mocht na 65 minuten invallen voor Imran Louza. In de negentigste minuut besliste hij de wedstrijd. De invaller werd voor de keeper gezet door Selim Amallah en rondde beheerst af. De grensrechter had eerder gevlagd voor buitenspel, maar na een bijzonder lange VAR-check werd de treffer geldig verklaard. Marokko had het duel al eerder in het slot kunnen gooien, ware het niet dat Youssef En-Nesyri een strafschop miste tegen de uitblinkende doelman Salim Ben Boina.

De score was na ruim een kwartier voetballen geopend door Amallah. De aanvallende middenvelder van Standard Luik pikte een afvallende bal op, dribbelde de zestien binnen en schoot raak. Bij Marokko speelde Sofyan Amrabat de wedstrijd uit, terwijl Tarik Tissoudali na 65 minuten naar de kant werd gehaald. NEC-linksback Souffian El Karouani bleef op de tribune zitten.

Malawi
Malawi
2 - 1
Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe had zich waarschijnlijk veel meer van de Afrika Cup voorgesteld. Het team van Norman Mapeza verloor de eerste wedstrijd van Senegal (1-0) en ging vrijdag kopje onder tegen Malawi. Spits Ishmael Wadi zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar nog voor rust kwam Malawi langszij via Gabadinho Mhango. De spits van de Orlando Pirates kroonde zich na een uur tot de matchwinner door te profiteren van een slippertje van Petros Mhari en de bal over de doelman te wippen.