Aanvoerder Weghorst: 'Bewust bezig mijn uitstraling positiever te maken'

Reacties

AZ bereikte dinsdagavond met grote moeite de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Wout Weghorst was wederom de grote man voor de Alkmaarders door twee treffers voor zijn rekening te nemen tegen MVV Maastricht (2-3).

Aanvoerder Weghorst: 'Bewust bezig mijn uitstraling positiever te maken'

'We zijn dit seizoen erg succesvol, we zijn goed begonnen. Dat komt door onze manier van spelen, waarbij we ieder duel willen winnen. Dat heb ik eigenlijk een beetje gemist deze wedstrijd. We hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt', begon de spits, die in de eredivisie al zes keer wist te scoren in vijf duels, tegenover FOX Sports.

De 25-jarige aanvaller was zelf verantwoordelijk voor de 1-2 en de 2-3. 'Ik had vandaag het idee dat ik het team op sleeptouw moest nemen. Ik ben erg blij dat ik met twee doelpunten belangrijk ben geweest.' Weghorst was tijdens het bekerduel aanvoerder omdat Ron Vlaar, normaliter de captain, ontbrak bij de bezoekers. 'Dan moet je er ook staan en ik vond dat ik daar klaar voor was. Dat heeft vandaag goed uitgepakt.'

Naar eigen zeggen is de oud-Heraclied zich bewust van zijn imago, wat niet altijd even positief was. 'Ik heb er bewust voor gekozen om aan mijn houding te werken. Ik ben ermee bezig gegaan om mijn uitstraling positiever te laten zijn. Ik voel dat ik volwassener word. Maar de absolute wil en het gif zal ik nooit kwijtraken en daar ben ik erg trots op, want daar ben ik ook zo ver door gekomen', aldus Weghorst.

Ook tegen Sparta was Weghorst afgelopen vrijdag tweemaal trefzeker.

Samenvatting: Sparta Rotterdam - AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.