Aanvoerder Israël kapt ermee: 'Ongelooflijk dat fans ons uitfluiten'

Reacties

Israël moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder voor de wedstrijd tegen Italië aanstaande dinsdag. Nadat er zich afgelopen zondag een klein drama voltrok in het Sammy Ofer Stadion in Haifa tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië (0-1), heeft captain Eran Zahavi besloten om niet meer terug te keren in de nationale ploeg.

Aanvoerder Israël kapt ermee: 'Ongelooflijk dat fans ons uitfluiten'

Met veel misbaar trok Zahavi vlak voor het eind van de wedstrijd zijn aanvoerdersband van zijn arm en smeet hem op de grond. Even daarvoor, in de 73ste minuut, had Goran Pandev de bezoekers knap uit de draai op voorsprong geschoten, wat voor veel frustraties zorgde bij het thuispubliek. Zij besloten deze te botvieren op hun aanvoerder. Elke keer als hij de bal kreeg, was er een fluitconcert te horen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het weggooien van de aanvoerdersband kwam hem duur te staan. Twee uur na de wedstrijd werd hij al door de nationale voetbalbond geschorst en zelfs de Minister van Sport, Miri Regev, sprak zich uit over de zaak. 'De waarden die we de komende generaties proberen bij te brengen, haalt hij hiermee onderuit.'

Zahavi, een makkelijk scorende spits bij Guangzhou R&F in China, liet op zijn beurt via Instagram weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. In het dagblad Yedioth Ahronoth licht hij zijn keuze toe: 'Ik kan er niet meer tegen. We leven in een land dat zijn beste atleten niet weet te waarderen, dan ga ik liever weg. Het is ongelooflijk dat fans hun team uitfluiten, dat gebeurt nergens anders in de wereld. Ik wilde niet reageren zoals ik deed, maar ik verloor de controle.'

LandDuelsPuntenDoelsaldo
1.Spanje71921
2.Italië71611
3.Albanië7121
4.Israël79-4
5.Macedonië76-4
6.Liechtenstein70-25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.