Aanstelling Mourinho raakt Ajax-opponent Lille: stafleden naar Spurs

Reacties

Een week voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Ajax ziet Lille twee belangrijke leden van de technische staf vertrekken. Assistent-trainer João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos vertrekken in het kielzog van José Mourinho naar Tottenham Hotspur.

Aanstelling Mourinho raakt Ajax-opponent Lille: stafleden naar Spurs
© Pro Shots

Zoals woensdagochtend bekend werd gaat Mourinho aan de slag bij Spurs als opvolger van de dinsdagavond ontslagen Mauricio Pochettino. Dat de 56-jarige Portugees tot medio 2023 tekende in Noord-Londen levert nu ook twee landgenoten van de manager een mooie promotie op.

Want niet oude bekenden Rui Faría en Silvino Louro, met wie Mourinho bij zijn vorige clubs vaak samenwerkte, maar Sacramento (foto) en Santos gaan deel uitmaken van de technische staf van The Special One bij Spurs. Lille meldt dat het na gesprekken met Tottenham een akkoord heeft bereikt.

De Franse club, die volgende week woensdag tegen Ajax speelt en vrijdag Paris Saint-Germain treft, zal het vertrek van het tweetal in eerste instantie intern oplossen. In een later stadium zal Lille bekendmaken hoe de technische staf van trainer Christophe Galtier er definitief gaat uitzien.

Assistent-coach Sacramento werkte sinds de zomer van 2017 bij Lille en was daarvoor drie jaar werkzaam bij AS Monaco. Eerder was de Portugees performance analist bij de bond van Wales. Collega Santos was eerder werkzaam bij de Canadese bond en keeperstrainer bij Farense.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.