The Special One is terug: Tottenham Hotspur kiest voor Mourinho

Reacties

José Mourinho keert terug in de Premier League. De 56-jarige Portugees is daags na het ontslag van Mauricio Pochettino aangesteld als nieuwe manager van Tottenham Hotspur.

The Special One is terug: Tottenham Hotspur kiest voor Mourinho
© Pro Shots

Mourinho heeft in Noord-Londen een contract getekend tot medio 2023. Hij moet bij Tottenham Hotspur weer voor een opmars zorgen na de moeizame start van dit seizoen. De topploeg staat na twaalf speelrondes slechts veertiende in de Premier League.

De slechte resultaten werden Pochettino fataal. De Argentijn loodste Tottenham vorig seizoen nog naar de Champions League-finale, waarin werd verloren van Liverpool. Met het nieuwe stadion en aanwinsten als Giovani Lo Celso en Tanguy Ndombele moest de aanval op Manchester City en Liverpool dit seizoen opnieuw geopend worden in de Engelse competitie. Pochettino bleek er niet toe in staat de aansluiting te vinden. Sterker, de club zakte weg.

De aanstelling van Mourinho is geen verrassing. De 56-jarige veelwinnaar liet in de voorbije maanden al vaak blijken te willen beginnen aan een nieuwe klus. The Special One zat sinds zijn ontslag bij Manchester United in december van vorig jaar zonder club. Mourinho zit zaterdag al op de bank bij Tottenham bij de uitwedstrijd tegen West Ham United.

Mourinho komt in de Premier League al snel twee voormalige clubs van hem tegen. Op 4 december wacht de uitwedstrijd tegen Manchester United, op 22 december komt Chelsea op bezoek.

'De vraag is of Spurs-fans het pikken om voor veel geld antivoetbal te zien'
'De handen van Mourinho zullen jeuken van de potentie bij Spurs'
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.