Aanklager negeert Steijn en legt Promes schorsing op

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Jerold Promes een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk opgelegd. De verdediger van VVV-Venlo kreeg zondag een rode kaart in het duel met PSV.

Aanklager negeert Steijn en legt Promes schorsing op

Promes kende een rampzalige invalbeurt tegen de Eindhovenaren. De 33-jarige centrumverdediger kwam in de 57ste minuut bij een 2-1 stand in het veld voor Jens Janse en zag Gastón Pereiro nog geen minuut later 2-2 maken. Drie minuten later ging het pas echt mis.

Promes kwam op volle snelheid met gestrekt been in op Santiago Arias en kreeg direct rood van scheidsrechter Danny Makkelie. Zijn bijdrage aan het duel met PSV bleef daardoor beperkt tot vier minuten. VVV gaf vervolgens de wedstrijd uit handen: 2-5.

VVV-trainer Maurice Steijn was het achteraf niet eens met de beslissing van Makkelie: 'Volgens mij raakt hij hem niet. Hij komt wel wild in hoor, maar volgens mij raakt hij gewoon de bal. Arias springt er ook overheen. Door het doorrollen van Arias en de reactie van de PSV-spelers - die ik wel begrijp - lijkt het erger. Ik denk als ik het moment zo terug zie, dat geel ook wel volstaat.'

De tuchtcommissie van de KNVB deelt die zienswijze niet en legde Promes dinsdag een schorsing op. De routinier is daardoor niet inzetbaar bij de Eredivisie-wedstrijd tegen ADO Den Haag en het KNVB-bekerduel met FC Utrecht.

Clint Leemans na de nederlaag van VVV-Venlo tegen PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.