Aanklager blijft bij eis voor Matavz: vijf wedstrijden

Reacties

De aanklager heeft in hoger beroep opnieuw vijf wedstrijden schorsing geëist tegen Tim Matavz. De topscorer van Vitesse ontkende vanavond tijdens een zitting in Zeist dat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Denzel Dumfries.

Aanklager blijft bij eis voor Matavz: vijf wedstrijden

'Ik wilde voor hem komen', zei Matavz over het incident met de speler van SC Heerenveen. 'Zijn arm ging omhoog en ik wilde die wegduwen. In mijn carrière heb ik nog nooit een rode kaart gekregen.'

Het hoger beroep was nodig omdat Matavz eerder het schikkingsvoorstel van de aanklager (vier wedstrijden schorsing) en daarna de uitspraak van de tuchtcommissie (ook vier wedstrijden) niet accepteerde.

De clubjurist meldde dat 'er geen achterwaartse beweging is gemaakt op hoofdhoogte, maar op okselhoogte' en omschreef het als 'een duwende beweging met de onderarm om de linkerarm van zijn tegenstander weg te krijgen'. De aanklager betoogde opnieuw dat Matavz zich bezondigde aan een elleboogstoot met grote kracht waarbij geen bal in de buurt was.

Matavz werd in Zeist bijgestaan door onder anderen clubdirecteur Joost de Wit. Eerder zei trainer Henk Fraser dat Vitesse de publieke opinie tegen heeft en ook technisch directeur Marc van Hintum vond het allemaal wel meevallen.

Woensdagochtend doet de beroepscommissie uitspraak. Die uitspraak is definitief. Vitesse speelt donderdag uit tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.