Aangeslagen Neymar laat voetbalminnend Brazilië schrikken

Reacties

Neymar maakte in de eerste groepswedstrijd van Brazilië tegen Zwitserland de negentig minuten vol, maar het is nog afwachten of de aanvaller over drie dagen ook in actie kan komen tegen Costa Rica.

Aangeslagen Neymar laat voetbalminnend Brazilië schrikken

Op de training van dinsdag viel Neymar geblesseerd uit. Nadat hij de bal had onderschept bij een rondo, kreeg de aanvaller last van zijn rechtervoet (zie beelden onder). Dit is dezelfde voet waarin hij eind februari een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje opliep. Door deze blessure miste Neymar de laatste maanden van het afgelopen seizoen.

De aanvaller werd op tijd opgelapt voor deelname aan het WK, maar de blessurezorgen zijn nog niet volledig verdwenen. De frustratie was groot bij Neymar toen hij de training van dinsdag moest staken. Rodrigo Lasmar heeft namens de Braziliaanse medische staf laten weten dat de schade meevalt, maar voetbalminnend Brazilië zal er toch niet gerust op zijn. Volgens Lasmar zal Neymar morgen (woensdag) weer gaan trainen.

Brazilië begon het WK teleurstellend, met een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland. In dit duel werden er tien overtredingen op Neymar gemaakt: het hoogste aantal sinds Alan Shearer in 1998 (elf overtredingen). De wedstrijd van Brazilië tegen Costa Rica begint vrijdagmiddag om 14.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.