Aanblijven van Strootman onzeker, Manolev grijpt kans

Trainer Phillip Cocu houdt er rekening mee dat Kevin Strootman (23) deze zomer vertrekt bij PSV. Daartegenover staat dat Stanislav Manolev de kans krijgt om zich in de voorbereiding te bewijzen. Onder Dick Advocaat was de Bulgaarse rechtsback nog uit het eerste elftal verbannen.

Aanblijven van Strootman onzeker, Manolev grijpt kans

Door het vertrek van de basisspelers Jeremain Lens, Dries Mertens en Erik Pieters en het afscheid van aanvoerder Mark van Bommel leek een transfer van Strootman onbespreekbaar voor PSV, maar Cocu is niet zeker van het aanblijven van zijn aanvoerder in spe, die in de belangstelling staat van verschillende Europese topclubs.

Cocu heeft inmiddels een persoonlijk gesprek gehad met Strootman. Over de details van dat gesprek wilde Cocu niet naar buiten treden. Het resultaat van het onderhoud was echter niet dusdanig dat een vertrek van Strootman is uitgesloten. 'Ik hoop natuurlijk niet dat hij weggaat, maar ik moet realistisch zijn. Ik houd er daarom nog steeds rekening mee.'

ManolevVoor Manolev leken zijn laatste dagen in Eindhoven geteld nadat hij afgelopen winter werd verhuurd aan Fulham. Inmiddels manifesteert de 27-jarige vleugelverdediger zich echter dusdanig dat Cocu erover nadenkt om hem bij de groep te houden.

'Zoals hij nu traint is hij goed bezig. Als er zich geen club voor hem meldt, gaan we met hem om de tafel zitten om zijn aflopende contract te verlengen. Als hij daarmee instemt, wil ik hem graag bij de selectie houden', stelt Cocu vrijdag.

BrumaOver het afronden van de transfer van Jeffrey Bruma kon Cocu geen duidelijkheid verschaffen. De 21-jarige centrumverdediger moest een extra keuring ondergaan om zijn overgang van Chelsea te voltooien en is inmiddels onderworpen aan een onderzoek door een team van vier specialisten. Naar verwachting komt er zaterdag meer duidelijkheid over de komst van de viervoudig international.

Na het aantrekken van Adam Maher, Florian Jozefzoon en spoedig ook Bruma is PSV nog niet klaar op de transfermarkt. Cocu liet weten liefst nog twee verdedigers, een middenvelder – vermoedelijk Stijn Schaars – en een aanvaller – mogelijk Oussama Assaidi of Bojan Krkic – aan zijn selectie te willen toevoegen. (Frans van den Nieuwenhof)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen