AA Gent voor de eerste keer kampioen van België

AA Gent heeft zich voor de eerste keer tot kampioen van België gekroond. Door een 2-0 zege op Standard Luik is de Vlaamse club niet meer in te halen.

Gent kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Sven Kums, die in Nederland uitkwam voor SC Heerenveen. Hij tikte van dichtbij binnen na een corner. Na dat doelpunt namen supporters van de thuisclub al een voorschot op het eerste kampioenschap in de clubhistorie (foto onder).

Toen Renato Neto de stand vier minuten na rust op 2-0 bracht kon het helemaal niet meer mis voor Gent. Hij rondde af vanaf de strafschopstip na een overtreding van Damien Dussaut op Moses Simon.

Door de zege heeft Gent met nog een wedstrijd te spelen een voorsprong van vijf punten op Club Brugge en is het niet meer in te halen. De prestatie van de club is zeer knap, omdat Gent zich de afgelopen twee seizoenen niet eens voor de kampioensplay-offs plaatste. Bij Gent staan behalve Kums nog vier oude bekenden uit de Eredivisie onder contract: Brian Vandenbussche (ex-SC Heerenveen), Nana Asare (ex-FC Utrecht), Nicklas Pedersen (ex-FC Groningen) en Lasse Nielsen (ex-NEC).