AA Gent bezorgt feestvarken Simons kater in duizendste duel

Club Brugge heeft zondag de duizendste officiële wedstrijd van Timmy Simons niet kunnen opluisteren met een overwinning. De landskampioen ging met 2-0 onderuit bij AA Gent.

Na een doelpuntloze eerste helft brak Yuya Kubo de ban namens AA Gent. De 23-jarige Japanner, die nota bene debuteerde voor de 'Buffalo's', trof doel uit een vrije trap.

Club Brugge kreeg kansen genoeg, maar onder anderen Lior Refaelov miste de scherpte. In de blessuretijd maakte Kalifa Coulibaly er zelfs 2-0 van.

Simons werd acht minuten voor tijd afgelost door Lex Immers. De nu veertigjarige middenvelder speelde zijn eerste duel als prof op 18 maart 1995, in dienst van KTH Diest. Wim Kok was destijds minister-president, Bill Clinton president van de Verenigde Staten en Johannes Paulus II fungeerde als paus. De voorlopig laatste Elfstedentocht moest nog worden verreden. Simons speelde 416 van zijn 1.000 wedstrijden voor Club Brugge. Tussen 2005 en 2010 kwam de middenvelder uit voor PSV.

Bij Club Brugge maakten Ruud Vormer en Stefano Denswil de negentig minuten vol. Ricardo van Rhijn ontbrak nog vanwege een blessure. Door de nederlaag kan Club Brugge later op zondag de koppositie in de Jupiler Pro League verliezen aan Anderlecht, dat aantreedt tegen Standard Luik. AA Gent staat zesde.