73 wedstrijden eisen hun tol: Pedri ligt er langer uit dan gedacht

Reacties

Pedri komt dit jaar niet meer in actie voor Barcelona. De donderdag negentien jaar geworden middenvelder heeft opnieuw te maken gekregen met een terugslag in de revalidatie van een spierblessure. Barça heeft besloten om geen haast meer te maken.

73 wedstrijden eisen hun tol: Pedri ligt er langer uit dan gedacht
© Pro Shots

Door de blessure kwam Pedri dit seizoen tot slechts vier officiële wedstrijden voor Barça. Eerder deze week won de Spanjaard de Golden Boy-award voor meest veelbelovende talent in Europa. Pedri maakte vorig seizoen en tijdens het EK indruk, maar de vele wedstrijden die hij toen speelde, eisen nu hun tol.

Namens Barcelona en (Jong) Spanje kwam Pedri afgelopen seizoen tot liefst 73 wedstrijden. Na het EK met Spanje ging hij ook nog met de Olympische ploeg naar Tokio. Volgens de Spaanse kranten Sport en AS heeft de middenvelder daar nu last van. Door een gebrek aan rust en hersteltijd bleef Pedri sukkelen met zijn blessure.

Barcelona hield nog even hoop dat Pedri in december zijn rentree kon maken, maar dat gaat niet meer gebeuren. Trainer Xavi Hernández en zijn medische staf hebben besloten om het talent rust te gunnen. De oefenmeester moet Pedri zeker nog zes wedstrijden missen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.