62,5 miljoen aan salaris: zo won Real Madrid de strijd om Alaba

Reacties

Het nieuws hing al even in de lucht en werd vrijdag officieel gemaakt: David Alaba vervolgt zijn loopbaan bij Real Madrid. De Oostenrijker heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract en gaat volgens de berichten in de Spaanse hoofdstad een vorstelijk salaris opstrijken.

62,5 miljoen aan salaris: zo won Real Madrid de strijd om Alaba
© Pro Shots

Alaba (28) beschikte over een aflopend contract bij Bayern München en gebruikte zijn transfervrije status om het onderste uit de kan te halen. Volgens SPORT1 gaat de linkspoot 12,5 miljoen euro netto per jaar verdienen. Mocht hij zijn contract bij Real gaan uitdienen, dan is hij dus sowieso 62,5 miljoen euro rijker. Dit bedrag is nog exclusief bonussen, waardoor het inkomen van Alaba nóg verder kan oplopen.

Bayern München was niet bereid om zover te gaan voor Alaba. De Duitsers wilden graag langer door met het kind van de club, maar weigerden om zo diep in de buidel te tasten. Ook voor veel andere clubs met belangstelling was het aanbod van Real een brug te ver, zo wordt geschreven.

In de Spaanse media wordt er maar kort aandacht geschonken aan het salaris dat Alaba gaat verdienen. Marca, dat in januari al kon melden dat de betrokken partijen een overeenkomst hadden bereikt over een samenwerking, richt zich vooral op het sportieve deel en spreekt van een meesterzet. 'Florentino Pérez en José Ángel Sánchez waren het slimste jongetje van de klas, door een speler die gewild was bij zo'n beetje iedere topclub in Europa ervan te overtuigen om naar Real Madrid te komen', complimenteert Marca de Real-directie.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje heeft Real een flinke slag geslagen. 'Een gratis Sergio Ramos van nog maar 28 jaar oud', zo wordt Alaba beschreven. Daarmee dus doelend op het niet betalen van een transfersom; het salaris wordt hier even buiten beschouwing gelaten. 'Dit is een meesterwerk van Real Madrid. Alaba is een speler die er vanaf het eerste moment kan staan in de defensie. Met ook nog Éder Militao en Nacho aan boord, kunnen we nu rustig gaan afwachten wat er met Ramos en Raphaël Varane gaat gebeuren.'

De toekomst van de twee laatstgenoemde verdedigers is de laatste maanden veelbesproken in de Spaanse media. Aanvoerder Ramos (35) beschikt over een aflopend contract bij Real en het ziet er niet naar uit dat hij nog een nieuwe verbintenis gaat ondertekenen. Varane (28) ligt nog voor een jaar vast en weigert (vooralsnog) om bij te tekenen. Real zal de Fransman daarom in de zomer moeten verkopen, om nog iets aan hem te kunnen verdienen.

Met de komst van Alaba, die ook als linksback of op het middenveld uit de voeten kan, heeft Real alvast ingespeeld op het vertrek van een van deze verdedigers. Alaba zelf laat via Instagram weten dat hij niet kan wachten op zijn eerste wedstrijd in het shirt van Real. Voor zijn Spaanse avontuur van start gaat, wacht voor de linkspoot eerst nog het EK met Oostenrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.